MADEN KAZASINDA ÖLEN İŞÇİLER MEZARLARI BAŞINDA ANILDI

Karaman’ın Ermenek ilçesinde, 18 maden işçisinin hayatını kaybettiği facianın yıldönümünde yüreklerdeki acı bir kez daha yaşandı.

28 Ekim 2014 tarihinde, Karaman’ın Ermenek ilçesine bağlı Pamuklu köyü yakınlarındaki kömür madeninde su baskını sonucu 18 işçi mahsur kalarak hayatını kaybetti. Facianın yıldönümünde Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi ile Karaman Müftülüğü işbirliği içerisinde gerçekleştirdiği Gönüller Bir Olsun Acılar Son Bulsun projesi hayat buldu.

Proje kapsamında Ermenek Aşağı Çağlar köyü Karamanoğlu Camisinde namaz sonrası gençlik liderleri ve 40 genç gönüllü tarafından gül suyu ve şerbet dağıtıldı. Karaman İmamı Azam Camisi İmamı Mehmet Şimşek tarafından 18 maden işçisinin ruhuna mevlit okutuldu. Mevlit sonrası Gençlik Merkezi Müdürü Şahabettin Gezen eşliğinde İmamı Azam Camisi İmamı Mehmet Şimşek, ilçe Vaizi Halil İbrahim Coşkun, gençlik liderleri, genç gönüllüler ve maden işçilerinin yakınları kabir ziyareti yaptı. Kazada ölen madenciler Mehmet Baha, Ömer Cansu, Recep Çiloğlu, Osman Çoksöyler, Hüseyin Çolak, Hüsnü Çolak, Tezcan Gökçe, İsa Gözbaşı, Hüseyin Gültekin, İsmail Gürses, Ali Haznedar, Kerim Haznedar, Uğur İlhan, Mehmet Özcan, Mehmet Tokat, Hasan Tuncer, Bahri Üzer ve Kamil Yaman’ın mezarları ziyaret edildi, mezarlarına gül dikildi.

Maden işçisi yakını Hasan Çoksöyler, “Yaşanan elim kaza sonucunca kardeşim Osman Çoksöyler hakkın rahmetine kavuştu. Buraya gelip acılarımıza ortak olduğunuz için hepinize teşekkür ederim. Allah sizden razı olsun. Allah kimseye böyle bir acı yaşatmasın” diye konuştu.
Gerçekleştirilen ziyarette duygu dolu anlar yaşadıklarını belirten Gençlik Merkezi Müdürü Gezen, “Ülkemiz bir daha acı yaşamasın. Ermenek’te hayatını kaybeden işçilerimizin ailelerinin acısı bizim acımızdır. Şehit olan madencilerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına ve sevenlerine tekrar başsağlığı diliyorum” dedi.